Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

6 rezultate Dex Online pentru definitie ruta, rută, ruță


Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/ruta
Gaseste rime pentru cuvantul ruta
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: brută, cuta, cută, gută, huta, iută, muta, mută, pută, rata, rată, rota, rubă, ruca, rudă, rufă, ruga, rugă, ruja, rujă, rujă, rula, rună, ruptă, rură, rusă, rut, ruta, rută, rutea, ruță, sută, șuta, tută, vrută, vută

RUGINÍȚĂ, ruginițe, s.f. 1. Numele a două plante: a) plantă erbacee cu frunze mici, înguste la bază și dințate la vârf (Asplenium ruta muraria); b) strașnic (III) (Asplenium trichomanes). 2. Ciupercă parazită care atacă și distruge frunzele plantelor (Uromyces scuteleatus).Rugină + suf. -iță.

RÚTĂ1, rute, s.f. Drum urmat de un vehicul; linie străbătută de o cale de comunicație între două localități; traseu. – Din fr. route.

RÚTĂ2, rute, s.f. (Bot.) Virnanț. – Din lat. ruta.

RÚTĂ1, rute, s.f. Drum urmat de un vehicul; linie străbătută de o cale de comunicație între două localități; traseu. – Din fr. route.

RÚTĂ2, rute, s.f. (Bot.) Virnanț. – Din lat. ruta.

VIRNÁNȚ, virnanți, s.m. Plantă erbacee aromatică cu frunze alterne și penate, cu flori galbene, dispuse în corimb, cu întrebuințări în medicină; rută (Ruta graveolens). – Din magh. virmanc.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.