Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

2 rezultate Dex Online pentru definitie rara


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/rara
Gaseste rime pentru cuvantul rara
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: ara, ăra, bara, bară, cara, căra, câră, dara, dară, dâra, dâră, fară, fără, gara, gară, gâra, hara, hâră, iară, mâră, nara, nară, oară, oară, para (s.f.), para (elem. de comp.), para (vb.), pară, păra, pâră, pâră, rabă, radă, raia, raia, rama, ramă, rana, rană, rapa, rar, rara, rarău, rasa, rasă, rata, rată, rață, rază, rări, răza, râcă, râia, râlă, râma, râmă, rână, râpă (pl. râpe), râpă (pl. râpi), râță, râura, râză, rură, săra, săra, sără, tara, tară, târă, țară, țâră, vara, vară, vară, văra, zară

RÁRA adv. (Rar) Încet, domol, pe îndelete. – Rar + suf. -a.

RAR, -Ă, rari, -e, adj., s.f. I. Adj. 1. Care, într-un șir de lucruri sau de ființe de același fel, se află față de celelalte la o distanță mai mare decât cea obișnuită. 2. (Despre un întreg) Care are elementele componente mai depărtate unele de altele decât de obicei. Pânză rară. 3. (Adesea adverbial) Care se petrece, se efectuează sau se succedă la intervale mai depărtate sau într-un timp mai lung decât cel obișnuit; care se desfășoară într-un ritm lent. 4. (Adesea adverbial) Care este puțin numeros, care se găsește numai în puține locuri sau apare la intervale mai depărtate. ♦ Neobișnuit, excepțional. 5. Distins, ales, scump, prețios (prin faptul nu se întâlnește prea des), superior (ca merit sau ca valoare). ♢ Piatră rară = piatră prețioasă. II. S.f. (Reg.) Un fel de mreajă de pescuit, cu o împletitură rară (I 2). – Lat. rarus.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.