Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

3 rezultate Dex Online pentru definitie pupa


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/pupa
Gaseste rime pentru cuvantul pupa
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: apupa, cupă, după, gupă, jupă, lupă, papa, papă, papă, păpa, pipa, pipa, pipă, popă, pucă, pufă, puhă, puia, pula, pulă, pulpă, puma, pumă, puna, pup (s.m.), pup (s.n.), pupa, pupar, pupat, pupat, pupă, pupăi, pupi, pură, pută, puță, supa, supă, șupă, țupa, upupa, zupă

PUPÁ, pup, vb. I. (Fam.) 1. Tranz. și refl. recipr. A (se) săruta. ♢ Expr. (Tranz.) A pupa în bot (pe cineva) = a linguși, a adula (pe cineva). (Refl. recipr.) A se pupa (în bot) cu cineva = a se înțelege bine cu cineva, a se afla în relații de intimitate cu cineva. 2. Tranz. (Mai ales în construcții negative) A ajunge obțină ceva râvnit; a dobândi. Nu mai pupi tu plimbare.Lat. *puppare.

PÚPĂ1, pupe, s.f. Partea de dinapoi a corpului unei nave. – Din fr. poupe.

PÚPĂ2, pupe, s.f. Formă de dezvoltare în metamorfoza unor insecte, între starea de larvă și cea de dezvoltare completă; nimfă. – Din lat. pupa.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.