Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/pantă
Gaseste rime pentru cuvantul pantă

Un singur rezultat pentru definitie pantă, pantă

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: antă, bantă, bantă, canta, cantă, cânta, fantă, hanta, jantă, manta, manta, mantă, pacta, pafta, paită, pana, pană, pancă, panda, pansa, pantă, pantă, panto, panty, panță, panză, partă, pastă, pată, păna, pănăta, păta, până, pâncă, pândă, pângă, pânză, pârtă, penta, piantă, pintă, planta, plantă, plântă, poanta, poantă, ponta, pontă, punta, puntă, șanta (vb.), șanta (s.f.), șpantă, vântă
PÁNTĂ, pante, s.f. 1. Porțiune de teren cu suprafața înclinată față de planul orizontal, care formează de obicei versantul unei forme de relief; povârniș, coastă. ♢ Loc. adv. și adj. În pantă = înclinat, pieziș. ♢ Expr. A cădea (sau a aluneca) pe panta... (sau pe o pantă...) = a) a se lăsa prins, antrenat de...; b) a se îndrepta către..., a duce către... 2. Unghi ascuțit format de o dreaptă sau de un plan cu dreapta sau cu planul orizontal; tangenta trigonometrică a acestui unghi; înclinare față de orizontală. – Din fr. pente.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.