Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie pârș


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/pârș
Gaseste rime pentru cuvantul pârș
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: bârș, harș, hârș, marș, par, para (s.f.), para (elem. de comp.), para (vb.), pară, parc, pare, pari, pariș, parși, part, paruș, păiș, păr, păra, păraș, pări, pâlș, pâr, pâră, pâră, pârâș, pârg, pârî, pârr, pârș, pârșă, pârț, pârv, pâș, perș, târș, târș

PÂRȘ, pârși, s.m. Nume dat mai multor specii de mamifere din familia rozătoarelor, cu aspect intermediar între veveriță și șoarece, lungi de circa 20 centimetri, cu coadă lungă și stufoasă, cu blană moale și bogată, cu ochi mari și cu bot ascuțit, care trăiesc mai ales prin păduri, cățărate în copaci (unde își au de obicei culcușul și unde hibernează) (Glis glis, Muscardinus avellanarius, Dryomus netedula). ♢ Pârș de stejar = mamifer rozător asemănător cu pârșul, dar cu câte o pată neagră pe obraji. (Eliomys quercinus). [Var.: pâș s.m.] – Din sl. plŭchŭ.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.