Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

3 rezultate Dex Online pentru definitie nona


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/nona
Gaseste rime pentru cuvantul nona
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: bonă, dona, donă, iona, nana, nană, nina, noa, noda, noia, nomă, non, nona, nonă, nopa, nora, noră, nosa, nota, notă, nouă, nova, novă, noxă, nună, ona, sona, tonă, zona, zonă

NÓNĂ1, none, s.f. (Muz.) Interval cuprins între două sunete ale gamei aflate la distanță de nouă trepte; treapta a nouă de la o treaptă dată. – Din lat. nonă. Cf. it. nono.

NÓNĂ2, none, s.f. Prestație față de stăpânul feudal, care reprezenta a noua parte din produsele obținute de țăran. – Din lat. nona.

NÓNĂ3, none, s.f. (În calendarul roman; la pl.) Denumire dată celei de-a șaptea zile a lunilor martie, mai, iulie și octombrie și a celei de-a cincea zile a celorlalte luni. – Din lat. nonae.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.