Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie misca


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/misca
Gaseste rime pentru cuvantul misca
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: isca, masca, mască, mică, misă, misla, mișca, mișcă, muscă, risca

MIȘCÁ, mișc, vb. I. 1. Intranz., refl. și tranz. A ieși sau a face iasă din starea de repaus, de imobilitate; a(-și) schimba locul, poziția; a (se) clătina. ♢ Expr. (Intranz.; fam.) A mișca din urechi = a sugera cuiva îi dai un bacșiș; a da cuiva un bacșiș. ♦ Tranz. și refl. A pune sau a fi în funcțiune, a face funcționeze sau a funcționa. 2. Refl. și intranz. A porni din loc, a începe se deplaseze în spațiu, a înainta. ♦ Refl. A frecventa o anumită societate, a veni în contact cu... 3. Refl. și intranz. A ieși din pasivitate; a acționa; a se strădui. ♦ Refl. (Despre grupuri sociale, colectivități) A se împotrivi, a se agita, a se revolta. 4. Intranz. Fig. (Fam.) A dovedi (oarecare) pricepere, a ști se descurce. ♦ (Despre acțiuni, întreprinderi) A da rezultate.satisfăcătoare. 5. Tranz. Fig. A determina pe cineva acționeze; a îndemna, a însufleți. 6. Tranz. A impresiona sufletește, a emoționa; a înduioșa. – Et. nec.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.