Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

5 rezultate Dex Online pentru definitie marita


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/marita
Gaseste rime pentru cuvantul marita
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: barită, mamită, manita, manită, maria, marina, marină, marital, mariță, marmită, marotă, mărit, mărita, măritat, merita, părită, sărită

MĂRÍT1, măriți, s.m. (Înv. și reg.) Soț; mire. – Lat. maritus.

MĂRÍT2 s.n. (Pop.) Măritat1. ♢ Loc. adj. De mărit = (despre fete) bună de măritat. ♢ Expr. A-și face de mărit = a face vrăji pentru a se mărita. – Din mărita (derivat regresiv).

MĂRÍT3 s.n. Faptul de a (se) mări1; mărire. – V. mări.

MĂRÍT4, -Ă, măriți, -te, adj. 1. Devenit mai mare1; crescut. ♦ (Despre ochi) Care este larg deschis; lărgit. 2. Slăvit, măreț, înălțat, glorios; cinstit. ♦ Vestit, celebru, ilustru, nobil. – V. mări.

MĂRITÁ, mărít, vb.I 1. Refl. (Despre femei) A se căsători. ♦ Tranz. A da o fată în căsătorie. ♢ Compus: (Bot.) mărită--mamă = ruji galbene. 2. Tranz. (Fam.) A vinde cu un preț derizoriu un lucru nefolositor sau de proastă calitate, a se descotorosi de ceva. – Lat. maritare.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.