Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

2 rezultate Dex Online pentru definitie marț


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/marț
Gaseste rime pentru cuvantul marț
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: harț, hârț, malț, marc, mare (apă), mare (amplu), maro, marș, mart, marț, marți, marți, maț, măr (pom), măr (fruct), măre, măreț, mări, mări, măruț, mâr, mâră, mârc, mâț, pârț, târț

MARȚ1 s.n. invar. (În expr.) A face (pe cineva) sau a fi (ori a rămâne) marț = a) a bate (pe cineva) sau a fi bătut categoric la jocul de table, de cărți sau la altă întrecere; b) a întrece sau a fi întrecut, a depăși sau a fi depășit categoric; c) a face sau a fi pus în situația nu mai poată obiecta sau spune nimic. [Var.: (pop) marți s.n.] – Din tc. mars.

MARȚ2, (2) marțuri, s.n. (Pop.) 1. Martie. 2. Mărțișor. – Lat. martius [mensis].

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.