Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie cort


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/cort
Gaseste rime pentru cuvantul cort
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: acort, bort, cart, cert, ciort, coit, colt, cont, copt (> coace), copt (nume loc.), copt (acțiune), cor, corb, cord, core, corh, cori, cori, corj, corm, corn (bot., muz.), corn (de animale, de instrumente), corn (franzeluță, recipient, colț), coro, corp, corp, cors, cort, corti, cost, cot (unitate de măsură), cot (anat.), cot (geogr., tehn.), court, curt, fort, iort, mort, ort (monedă), ort (abataj), port, scort, sort, șcort, șort, tort

CÓRT, corturi, s.n. Adăpost portativ demontabil, făcut dintr-una sau din mai multe foi de pânză tare și impermeabilă, din material plastic etc.; tabernacol. ♢ Foaie de cort = bucată de pânză impermeabilă sau din material plastic, croită astfel încât se poată face din ea un cort. ♢ Expr. A umbla cu cortul = a nu avea locuință stabilă; a hoinări. ♦ Ca la ușa cortului = a) numele unui dans popular, mai ales de pe valea Dunării, cu mișcare vioaie; melodia după care se execută acest dans; b) calificativ dat unui mod grosolan și necuviincios de exprimare și de comportare al cuiva. – Din ngr. kórti.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.