Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

2 rezultate Dex Online pentru definitie avar


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/avar
Gaseste rime pentru cuvantul avar
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: acar, acar, advar, afar, agar, aiar, alar, alvar, amar, amar, apar, arar, ava, aval, avam, avan, avar, avat, avă, avă, aviar, ivăr, ivăr, ovar, ovăr, răvar, savar, var (unitate de măsură), var (oxid de calciu), văr, zvâr

AVÁR1, -Ă, avari, -e adj., s.m. și f. (Om) zgârcit. – Din fr. avare, lat. avarus.

AVÁR2, -Ă, avari, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană făcând parte dintr-o populație turcică așezată în Câmpia Panoniei în timpul marilor migrațiuni ale popoarelor de la începutul evului mediu. 2. Adj. Care aparține avarilor (1), privitor la avari. – Din fr. Avares, lat. Avarus.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.