Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie alai


Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/alai
Gaseste rime pentru cuvantul alai
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: abai, ala, alac, alaci, alae, alah, alai, alait, alan, alar, alaș, alat, ală, alămi, alâm, albi, alei, alpi, altai, alti, ăla, bălai, bălăi, călai, călâi, clăi, hălăi, lai, lălăi, lălăi, mălai (pl. mălaie), mălai (pl. mălaiuri), mălăi, nălăi, pălăi, plai, plai, sălai, slai, țălăi

ALÁI, alaiuri, s.n. Mulțime de oameni care însoțește o ceremonie, o persoană de seamă etc.; paradă, pompă. ♢ Loc. adv. Cu (sau în) alai = cu solemnitate, cu fast. ♦ Mulțime de oameni care se ia după cineva; p. ext. gălăgie provocată de această mulțime. ♦ (Înv.) Suită care întovărășea sau întâmpina un domnitor. – Din tc. alay.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.