Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie târtan


Cauta

URL scurt: webdex.ro/etimologic/târtan
Gaseste rime pentru cuvantul târtan
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: gârtan, hartan, hartan, hărtan, hărtan, mârtan, taran, tarcan, tarhan, tarlan, tarpan, tartaj, tartan, tartană, tartaon, tartar, tartar, tartă, tartău, tarzan, tărpan, tărtaș, tătân, târban, târpan, târtan, târtă, târtăi

tîrtán (-ni), s.m. – 1. Evreu. – 2. Plante (Salsola kali, Crambe tartarica). Germ. Untertanpersoană” (Philippide, Principii, 157; Borcea, 215), unde un a fost tratat ca art. indefinit, cf. omidă, strachină. Numele se explică prin faptul evreii erau considerați persoane străine pînă în 1878, și în această calitate se bucurau de anumite privilegii. Conține o nuanță puternic depreciativă.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.