Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie sotie


Cauta

URL scurt: webdex.ro/etimologic/sotie
Gaseste rime pentru cuvantul sotie
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: notie, scotie, solie, sosie, sote, sotie, sotir, sotnie, soție, șotie

șótie (-ii), s.f. – Poznă, farsă, ghidușie. – Var. Mold. șoată. Origine incertă. Pornind de la șoată, se poate presupune este o deformație a lui șoadăglumă”, de la șod. Der. din sl. šŭtŭ „glumeț”, šutiti „a spune glume” (Tiktin) nu satisface fonetic; cea care se bazează pe soteanumele diavolului” (Bogrea, Dacor., IV, 848) pare mai puțin dubioasă.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.