Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie pro


Cauta

URL scurt: webdex.ro/etimologic/pro
Gaseste rime pentru cuvantul pro
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: oro, pero, pio, piro, po, prao, pre, pro, prob, prof, proș, prot, prr, pșo, ro, uro

pro- – Pref. care arată repetiția. Sl. pro-. Apare în mai multe cuvinte împrumutate din sl., dar a fost productiv numai în Banat, unde se atașează la cuvinte de proveniență variată: procoase „a coase din nou”; profierbe „a refierbe”; prostrînge „a reculege”; proface „a reface”.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.