Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie primar


Cauta

URL scurt: webdex.ro/etimologic/primar
Gaseste rime pentru cuvantul primar
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: frimar, prima, primaj, priman, primar, primare, primare, primaș, primat, primă

primár (primáră), adj. – 1. În expresia: văr primar. – 2. (S.m.) Reprezentant al conducerii centrale în orașe și comune. – 3. (S.m., Arg.) Client care nu bacșiș. – Mr. (ver) primar. Lat. prῑmārius (Pușcariu 1385; Candrea-Dens., 1446; REW 6749), cf. v. it. primaio. Cuvînt moștenit cu primul sens, cu al doilea a fost impus de instituție, în 1874, și se sprijină pe fr. maire. – Der. primăreasă, s.f. (nevastă de primar, primăriță); primărie, s.f. (localul, sediul unde lucrează primarul); primariat, s.f. (slujbă de primar).

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.