definiția viridis definiție dex

viridis

găsește rime pentru viridis
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: viridin, viridis
Cuvinte apropiate: viridin, viridis

ANINÁȘ

s. (BOT.; Alnus viridis) liliac-de-munte.

GÚȘTER,

(I) gușteri, s.m., (II, III) guștere, s.n. I. S.m. Specie de șopârlă de culoare verde, cu coada lungă, care se hrănește cu insecte (Lacerta viridis). II. S.n. (Reg.) Gâtlej; esofag. ♦ Omușor. III. S.n. (Med.; pop.) Crup. – Din bg., scr. gušter.

GÚȘTER

s. (ZOOL.; Lacerta viridis) (reg.) șopârlă.

GÚȘTER

s. v. beregată, crup, esofag, gâtlej, luetă, omușor, uvulă.

gúșter

(zool. ) s. m., pl. gúșteri

gúșter

(gâtlej, boală la copii) s. n., pl. gúștere

GÚȘTER ~i

m. 1) Șopârlă cu spatele verde și cu coada foarte lungă, care se hrănește cu insecte; șopârlă verde. 2) pop. Parte a tubului digestiv cuprins între faringe și stomac; esofag. 3) Prelungire musculară posterioară a cerului gurii; omușor; uvulă; împărătuș. /<bulg., sb. gušter

MOHÓR,

(2) mohoare, s.n. 1. Numele mai multor specii de plante erbacee din familia gramineelor, cu frunze liniare, ascuțite, cu flori stacojii, galbene-ruginii etc. dispuse în spice cilindrice, dintre care unele se cultivă ca plante furajere (Setaria). 2. Loc cultivat cu mohor (1) sau pe care crește mohor. – Din magh. mohar.

MOHÓR

s. (BOT.) 1. (Setaria verticillata) dughie, mei-păsăresc, (reg.) bursoacă. 2. (Setaria viridis) (reg.) mei-nebun, mei-păsăresc. 3. (Setaria glauca) costrei, (reg.) bursoacă.

MOHÓR

s. v. dughie, rogoz.

mohór

s. n., (terenuri) pl. mohoáre

MOH//ÓR ~oáre

n. Plantă erbacee din familia gramineelor, cu frunze ascuțite și cu flori galbene-ruginii, dispuse în spice cilindrice. /<ung. mohar
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar