definiția telegrafica definiție dex

telegrafica

găsește rime pentru telegrafica
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: telegrafia, telegrafic
Cuvinte apropiate: telegrafia, telegrafic

TELEGRÁFIC, -Ă,

telegrafici, -ce, adj. 1. Care aparține telegrafului sau telegrafiei, privitor la telegraf. ♦ Transmis prin telegraf. 2. Fig. Prescurtat, concis, laconic, scurt. – Din fr. télégraphique.

TELEGRÁFIC

adj. v. concentrat, concis, laconic, lapidar, scurt, succint.

telegráfic

adj. (sil. -gra-) → grafic

TELEGRÁFI//C ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de telegraf; propriu telegrafului. Aparat ~. 2) Care ține de telegrafie; propriu telegrafiei. Agenție ~că. 3) și adverbial Care este expediat prin telegraf; realizat cu ajutorul telegrafului. Depeșă ~că. 4) și adverbial fig. Care constă din cuvinte puține (ca o telegramă); foarte pe scurt; concis; laconic; lapidar; succint. Stil ~. /<fr. télégraphique, germ. telegraphisch

TELEGRÁFIC, -Ă

adj. 1. Referitor la telegraf. ♦ Transmis, comunicat prin telegraf. 2. (Fig.) Scurt, concis. [< fr. télégraphique].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar