Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/riposta
Gaseste rime pentru cuvantul riposta

13 rezultate Dex Online pentru definitie riposta, ripostă

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: riposta, ripostă, risposta
RIPOSTÁ, ripostez, vb. I. Intranz. A răspunde în contradictoriu, a replica prompt și cu energie. ♦ A răspunde unui atac al adversarului (într-o luptă, într-o întrecere sportivă). – Din fr. riposter.
RIPOSTÁ vb. v. replica.
ripostá vb., ind. prez. 1 sg. ripostéz, 3 sg. și pl. riposteáză
A RIPOST//Á ~éz 1. intranz. 1) A da ripostă; a obiecta în mod energic. 2) sport A răspunde printr-un atac îndată după atacul adversarului. 2. tranz. A răspunde prompt și categoric (pentru a respinge ceva sau pe cineva); a replica; a reacționa. /<fr. riposter
RIPOSTÁ vb. I. intr. A răspunde, a replica (prompt și cu energie). ♦ A lua atitudine împotriva unei nedreptăți; a protesta. ♦ (Sport) A ataca imediat după ce a parat o lovitură (la scrimă). [< fr. riposter].
RIPOSTÁ vb. intr. a răspunde, a replica (prompt și cu energie). ♢ a lua atitudine împotriva unei nedreptăți; a protesta. ♢ (scrimă) a ataca imediat după ce a parat o lovitură. (< fr. riposter)
RIPÓSTĂ, riposte, s.f. Răspuns prompt și energic, replică; acțiune hotărâtă prin care se respinge un atac. – Din fr. riposte.
RIPÓSTĂ s. răspuns, replică, (înv.) spunere. (La obrăznicia lui i-a dat ~ cuvenită.)
Ripostăatac
ripóstă s. f., pl. ripóste
RIPÓST//Ă ~e f. 1) Răspuns scurt și prompt în contradictoriu la spusele agresive ale cuiva; replică. 2) Acțiune energică și neîntârziată prin care se reacționează la un atac; lovitură de răspuns. A da ~a cuvenită. /<fr. riposte
RIPÓSTĂ s.f. Răspuns prompt și energic; acțiune hotărâtă care respinge un atac. [< fr. riposte, cf. it. rispostarăspuns].
RIPÓSTĂ s. f. răspuns prompt și energic, replică; acțiune hotărâtă care respinge un atac. (< fr. riposte)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.