Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/rezervatie
Gaseste rime pentru cuvantul rezervatie

6 rezultate Dex Online pentru definitie rezervație

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: rezervație
REZERVÁȚIE, rezervații, s.f. 1. (Adesea urmat de determinareanaturală”) Teritoriu ocrotit prin lege, pe care nu se pot face transformări, deoarece în cuprinsul lui se găsesc plante, animale, minereuri sau formații geologice rare, care prezintă importanță din punct de vedere științific. 2. Întindere redusă din teritoriul unui stat pe care este silită locuiască populația de o anumită rasă aflată pe teritoriul acelui stat. – Din fr. réservation.
REZERVÁȚIE s. v. rezervă.
rezerváție s. f. (sil. -ți-e), art. rezerváția (sil. -ți-a), g.-d. art. rezerváției; pl. rezerváții, art. rezerváțiile (sil. -ți-i-)
REZERVÁȚI//E ~i f. 1) Teritoriu ocrotit de lege, pe cuprinsul căruia se află plante, animale sau minereuri rare, prezentând o deosebită valoare științifică. ~ naturală. 2) Teritoriu limitat din cadrul unei țări pe care sunt silite locuiască anumite grupuri etnice, socotite a fi de rasă inferioară. /<fr. réservation
REZERVÁȚIE s.f. 1. Teritoriu cu plante, animale și formații geologice rare, pe care este oprită prin lege orice transformare. 2. Limite teritoriale într-un stat înăuntrul cărora sunt obligate locuiască anumite grupuri de băștinași. [Gen. -iei, var. rezervațiune s.f. / cf. fr. réservation].
REZERVÁȚIE s. f. 1. suprafață de teren delimitată, pentru ocrotirea florei, faunei și formațiunilor geologice rare. 2. teritoriu în unele state înlăuntrul cărora sunt obligate locuiască anumite grupuri de băștinași. (< fr. réservation)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.