Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/prelungire
Gaseste rime pentru cuvantul prelungire

12 rezultate Dex Online pentru definitie prelungi, prelungire

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: prelungire
PRELUNGÍRE, prelungiri, s.f. 1. Acțiunea de a (se) prelungi și rezultatul ei. ♦ Timp acordat cuiva peste un anumit termen inițial stabilit. 2. (Concr.) Parte a unui obiect care constituie o extindere, o continuare a lui. – V. prelungi.
PRELUNGÍRE s. 1. v. întindere. 2. continuare. (Gar-dul se află în ~ zidului.) 3. întindere, lungire. (~ petrecerii până în zori.) 4. amânare, păsuire. (~ scadenței.) 5. înnoire. (~ autorizației.)
Prelungirescurtare
prelungíre s. f. → lungire
PRELUNGÍR//E ~i f. 1) v. A PRELUNGI și A SE PRELUNGI. 2) Parte adăugată (în spațiu și timp) a ceva. ~ea adunării. ~ea unei păduri. 3) Perioadă de timp acordată pentru îndeplinirea unui act peste un anumit termen inițial stabilit. /v. a (se) prelungi
PRELUNGÍ, prelungesc, vb. IV. 1. Tranz. A face mai lung; a lungi. 2. Tranz. și refl. A face dureze sau a dura mai mult; a (se) lungi. ♦ Tranz. A amâna un termen, o scadență. – Din prelung.
PRELUNGÍ vb. 1. v. alungi. 2. v. întinde. 3. v. con-tinua. 4. v. lungi. 5. v. continua. 6. a amâna, a păsui, (înv. și reg.) a muta. (I-a ~ scadența.) 7. a înnoi. (Și-a ~ abonamentul.)
PRELUNGÍ vb. v. întârzia, lungi, scurge, tărăgăna, tergiversa, trece, trena.
A prelungi ≠ a scurta
prelungí vb. → lungi
A PRELUNG//Í ~ésc tranz. 1) A face se prelungească. 2) (termene, scadențe) A face dureze mai mult; a lungi. /Din prelung
A SE PRELUNG//Í pers. 3 se ~éște intranz. 1) A se lungi în continuare (în spațiu); a se întinde mai departe. 2) A-și urma cursul fără a se întrerupe; a se desfășura mai departe (în timp); a continua; a ține; a dura. /Din prelung
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.