Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/periodicitatea
Gaseste rime pentru cuvantul periodicitatea

5 rezultate Dex Online pentru definitie periodicitate

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: periodicitate
PERIODICITÁTE, periodicități, s.f. Proprietate a unui fenomen, a unei mărimi, a unei acțiuni de a fi periodică (1); repetarea periodică a valorilor unei mărimi, a unui fenomen, a unei acțiuni. ♢ Periodicitatea elementelor = repetarea proprietăților chimice și fizice la elementele chimice cu structură analoagă și cu număr atomic diferit, care formează un grup și care sunt cuprinse în aceeași coloană din tabloul periodic al elementelor. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. périodicité.
periodicitáte s. f. (sil. -ri-o-), g.-d. art. periodicității; pl. periodicități
PERIODICIT//ÁTE ~ăți f. Caracter periodic. ~atea unei reviste.Legea ~ății lege conform căreia proprietățile fizice și chimice ale elementelor variază periodic în funcție de locul acestora în sistemul periodic. ~atea elementelor repetarea proprietăților elementelor chimice care au structură asemănătoare. [Sil. ri-o-] /<fr. périodicité
PERIODICITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este periodic; revenire, repetare periodică a unui fenomen, a unei acțiuni. ♦ Periodicitatea elementelor = repetarea proprietăților chimice ale elementelor cu structură analoagă și cu număr atomic diferit, aranjate în ordinea crescândă a greutății lor atomice. [Cf. fr. périodicité].
PERIODICITÁTE s. f. însușirea a ceea ce este periodic. o ă elementelor = repetarea proprietăților chimice ale elementelor cu structură analoagă și cu număr atomic diferit, aranjate în ordinea crescândă a greutăților lor atomice. (< fr. périodicité)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.