Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/periferice
Gaseste rime pentru cuvantul periferice

7 rezultate Dex Online pentru definitie periferic

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: periferic, periferie
PERIFÉRIC, -Ă, periferici, -ce, adj. Care ține de periferie, privitor la periferie; situat la periferie, specific periferiei, ♦ Fig. De mică însemnătate; secundar. ♦ (Substantivat, n.) Dispozitiv extern folosit pentru introducerea și extragerea de date în sau din calculator. – Din fr. périphérique.
PERIFÉRIC adj. marginal, mărginaș. (Cartier ~.)
PERIFÉRIC adj. v. colateral, lăturalnic, marginal, minor, neimportant, neînsem-nat, secundar.
periféric adj. m., pl. periférici; f. sg. periférică, pl. periférice
PERIFÉRI//C ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de periferie; propriu periferiei. Cartier ~. 2) fig. Care este de importanță redusă; secundar. /<fr. périphérique
PERIFÉRIC, -Ă adj. Situat la periferie, de (la) periferie; periferial. ♦ (Fig.) De mică însemnătate, secundar. [Cf. fr. périphérique, it. perifèrico].
PERIFÉRIC, -Ă I. adj. situat la periferie, de margine; periferial. ♢ (fig.) de mică însemnătate. II. s. n. dispozitiv în afara unității centrale a unui ordinator, servind la introducerea, memorarea sau extragerea de date. (< fr. périphérique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.