Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/numitor
Gaseste rime pentru cuvantul numitor

6 rezultate Dex Online pentru definitie numitor

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: numitor
NUMITÓR, numitori, s.m. Termen al unei fracții ordinare, scris sub linia de fracție, care reprezintă împărțitorul operației de împărțire. ♢ Expr. A aduce la același numitor = a) a face ca două sau mai multe fracții ordinare aibă același numitor; b) a împăca puncte de vedere deosebite sau a uniformiza (fără temei) păreri, tendințe, concepții diferite. – Numi + suf. -tor.
numitór s. m., pl. numitóri
NUMITÓR ~i m. mat. Termen al unei fracții ordinare, aflat sub linia de fracție, care arată în câte părți egale a fost împărțit întregul; împărțitor al unei fracții. ♢ ~ comun numitor aparținând mai multor fracții. A aduce la același ~ a) a transforma fracții cu numitori diferiți în fracții cu numitor comun; b) a pune în concordanță opinii diferite. /a numi + suf. ~tor
NUMITÓR s.m. (Mat.) Termen al unei fracții, scris sub linia de fracție, care arată în câte părți a fost împărțit întregul. ♢ A aduce la același numitor = a face ca două sau mai multe fracții aibă același numitor; (fig.) a pune de acord puncte de vedere diferite. [< numi + -tor, după fr. dénominateur].
NUMITÓR s. m. termen al unei fracții, sub linia de fracție, indicând în câte părți a fost împărțit întregul. ♢ a aduce la același ~ = a face ca două sau mai multe fracții aibă același numitor; (fig.) a pune de acord puncte de vedere diferite. (< numi + -tor)
NUMITOÁRE s. v. nominativ.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.