Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/nivelat
Gaseste rime pentru cuvantul nivelat

11 rezultate Dex Online pentru definitie nivela, nivelat

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: nielat, nivela, nivelat, nivelă
NIVELÁT, -Ă, nivelați, -te, adj. Supus nivelării; netezit, îndreptat; neted, egal, uniform. – V. nivela.
NIVELÁT adj. 1. netezit, (înv.) sclivisit. (O supra-față ~.) 2. fățuit, netezit. (Zid ~.) 3. îndreptat, netezit. (O suprafață neregulată ~.)
NIVELÁT s. v. nivelare.
NIVELÁ, nivelez, vb. I. Tranz. A face fie la același nivel; a realiza o suprafață plană. ♦ Fig. A pune pe același plan, a face dispară diferențele; a egaliza. ♦ A măsura cu ajutorul unor instrumente speciale diferența de nivel dintre două sau mai multe puncte. – Din fr. niveler.
NIVELÁ vb. 1. a netezi, (înv. și reg.) a obli, a sclivisi, (reg.) a asemălui, a asemăna, a tăpși. (A ~ suprafața unui obiect.) 2. v. fățui. 3. a îndrepta, a netezi. (~ zidul cu mortar.) 4. v. orizontaliza.
NIVELÁ vb. v. egaliza.
A se nivela ≠ a se denivela
nivelá vb., ind. prez. 1 sg. niveléz, 3 sg. și pl. niveleáză
A NIVEL//Á ~éz tranz. 1) (suprafețe, terenuri etc.) A face devină neted; a netezi; a îndrepta; a aplana; a egala. ~ un drum. 2) (diferența de înălțime) A determina cu ajutorul nivelului. 3) fig. A aduce la același nivel; a situa pe același plan; a egala; a aplana. /<fr. niveler
NIVELÁ vb. I. 1. tr. A aduce (un teren) la același nivel; a îndrepta, a netezi. ♦ (Fig.) A pune pe același plan, a egaliza. ♦ A măsura cu ajutorul unor instrumente speciale diferența de nivel dintre două sau mai multe puncte. 2. refl. A ajunge la același nivel; a se egaliza. [< fr. niveler].
NIVELÁ vb. tr. 1. a aduce (un teren etc.) la același nivel; a netezi. 2. (fig.) a pune pe același plan, a egaliza. (< fr. niveler)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.