Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/matematice
Gaseste rime pentru cuvantul matematice

11 rezultate Dex Online pentru definitie matematic

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: matematic, matematică
MATEMÁTIC2, -Ă, matematici, -ce, adj. Care se referă la matematică, care ține de matematică, bazat pe principiile matematicii; de matematică, matematicesc. ♦ Fig. (Adverbial) Precis, riguros, exact. – Din fr. mathématique, it. matematico.
MATEMÁTIC1, matematici, s.m. (Înv.) Matematician. – Din it. matematico, germ. Mathematikus.
MATEMÁTIC adj. (înv.) matematicesc. (Operație ~.)
MATEMÁTIC adv. v. exact, fix, precis, punct.
MATEMÁTIC s. v. astrolog, matematician.
matemátic adj. m., pl. matemátici; f. sg. matemátică, pl. matemátice
matemátic (matematician) s. m., pl. matemátici
MATEMÁTI//C1 ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de matematică; bazat pe principiile matematicii. 2) Care vădește o exactitate riguroasă. Precizie ~. /<fr. mathématique, it. matematico
MATEMÁTIC2 adv. Cu mare precizie. /<fr. mathématique, it. matematico
MATEMÁTIC, -Ă adj. Referitor la matematică, bazat pe matematică. ♦ adv. Exact, precis, riguros. [Cf. fr. mathématique, it. matematico, germ. mathematisch < lat. mathematicus].
MATEMÁTIC, -Ă I. adj. referitor la matematică, bazat pe principiile matematicii. ♢ (adv.) exact, precis, riguros. II. s. f. știință care studiază mărimile, relațiile cantitative și formele spațiale cu ajutorul raționamentului deductiv, entitățile de natură abstractă, precum și relațiile dintre acestea. (< fr. mathématique, lat. mathematicus, gr. mathematikos, /II/ lat. mathematica, it. matematica)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.