Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/mandarina
Gaseste rime pentru cuvantul mandarina

14 rezultate Dex Online pentru definitie mandarin, mandarină

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: mandarin, mandarinal, mandarinat, mandarină, mandrina, mandrină
MANDARÍN1, mandarini, s.m. Demnitar indigen din Indochina; funcționar public (înalt) din China feudală. – Din fr. mandarin.
MANDARÍN2, mandarini, Arbust fructifer cu flori albe, cultivat în regiunile mediteraneene pentru fructele sale comestibile (Citrus nobilis). – Din mandarină (derivat regresiv).
mandarín (demnitar, arbust) s. m., pl. mandaríni
MANDARÍN1 ~i m. Funcționar public din ierarhia superioară a Chinei feudale. /<fr. mandarin
MANDARÍN2 ~i m. Arbust subtropical cu fructe sferice, comestibile, de culoare galbenă-roșiatică, asemănătoare cu portocalele, dar mai mici decât acestea. /Din mandarină
MANDARÍN1 s.m. 1. Înalt funcționar din vechea Chină, din Indochina și Coreea. 2. (Ironic) Cel care manifestă dispreț față de oamenii simpli. [< fr. mandarin, cf. port. mandarin < sanscr. mantrinconsilier].
MANDARÍN2 s.m. Arbust mediteranean cu fructe citrice, asemănător portocalului. [< mandarină].
MANDARÍN1 s. m. 1. demnitar indigen din Indochina; înalt funcționar din China feudală și Coreea. 2. intelectual cultivat, cu personalitate, influent, cu multe titluri. ♢ (ir.) personaj important. (< fr. mandarin)
MANDARÍN2 s. m. arbust mediteranean cu fructe citrice, asemănător portocalului. (< mandarină)
MANDARÍNĂ, mandarine, s.f. Fructul mandarinului2, asemănător cu portocala, dar mai mic decât aceasta, cu coaja portocalie mai subțire și cu miezul mai dulce. – Din fr. mandarine.
mandarínă s. f., g.-d. art. mandarínei; pl. mandaríne
MANDARÍN//Ă ~e f. Fruct al mandarinului. /<fr. mandarine
MANDARÍNĂ s.f. Fructul mandarinului2. [< fr. mandarine].
MANDARÍNĂ s. f. fructul mandarinului2. (< fr. mandarine)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.