Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

6 rezultate Dex Online pentru definitie intrebari


Cauta

URL scurt: webdex.ro/intrebari
Gaseste rime pentru cuvantul intrebari
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: întrebare, întrezări

ÎNTREBÁRE, întrebări, s.f. Acțiunea de a (se) întreba.Semnul întrebării = semn de punctuație care se pune la sfârșitul unui enunț interogativ. ♦ Problemă, chestiune. ♦ Îndoială, incertitudine. – V. întreba.

ÎNTREBÁRE s. 1. (rar) interogație, (înv.) întrebă-ciune. (Semn de ~.) 2. chestiune. (A răspuns bine la prima ~.)

Întrebarerăspuns

întrebáre s. f., g.-d. art. întrebării; pl. întrebări

ÎNTREB//ÁRE ~ări f. 1) v. A ÎNTREBA. 2) Vorbire adresată cuiva cu scopul de a căpăta un răspuns; adresare care cere răspuns. A pune cuiva o ~.~area n-are supărare (sau ~area vină n-are) se spune pentru a sublinia nu este rău întrebi dacă te îndoiești de ceva. Semnul ~ării semnul „?” care se pune la sfârșitul propozițiilor interogative. 3) rar Temă sau împrejurare care preocupă pe cineva și necesită atenție; chestiune; problemă. /v. a întreba

PUNCT DE ÎNTREBÁRE s. v. semnul întrebării.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.