Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/initiativa
Gaseste rime pentru cuvantul initiativa

5 rezultate Dex Online pentru definitie inițiativă

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: inițiativă
INIȚIATÍVĂ, inițiative, s.f. Faptul de a propune, de a organiza sau de a începe o acțiune, antrenând după sine și pe alții; însușirea celui care îndrăznește sau este dispus întreprindă cel dintâi ceva, din îndemn propriu. ♢ Expr. Din proprie inițiativă = fără a fi îndemnat sau silit de altul. [Pr.: -ți-a-] – Din fr. initiative.
inițiatívă s. f. (sil. -ți-a-), g.-d. art. inițiatívei; pl. inițiatíve
INIȚIATÍV//Ă ~e f. 1) Predispoziție de a întreprinde primul ceva sau de a avea îndrăzneală facă ceva. 2) Chemare la o acțiune și organizare a realizării ei. [G.-D. inițiativei; Sil. -ți-a-] /<fr. initiative
INIȚIATÍVĂ s.f. Faptul de a propune sau întreprinde primul ceva. ♦ Calitatea, însușirea celui care este înclinat lucreze, întreprindă ceva nou din îndemn propriu. [< fr. initiative, it. iniziativa, cf. lat. initiumînceput].
INIȚIATÍVĂ s. f. faptul de a propune sau întreprinde primul ceva. ♢ însușirea celui care este înclinat întreprindă ceva nou din îndemn propriu. (< fr. initiative)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.