definiția grece definiție dex

grece

găsește rime pentru grece
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: grec, grecie, greco, rece, trece
Cuvinte apropiate: grec, grecie, greco, rece, trece

GREC, GREÁCĂ,

greci, grece, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Greciei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Greciei sau grecilor, privitor la Grecia sau la greci; grecesc. ♢ Lupte greco-romane V. luptă. ♦ (Substantivat, f.) Limba greacă. – Lat. Graecus.

GREC

s., adj. 1. s. (înv. și reg.) capră, (înv.) parpalec. 2. adj. grecesc.

grec

s. m., adj. m., pl. greci; adj. f. sg. greácă, pl. gréce

GREC1 greácă (greci, gréce)

Care aparține Greciei sau populației ei; din Grecia. /<lat. Graecus

GRE//C2 greácă (greci, gréce)

m. și f. 1) la pl. Popor străvechi, ramură a triburilor indo-europene, care a jucat un rol important în crearea civilizației antice. 2) Persoană făcând parte din acest popor. 3) Persoană care face parte din populația de bază a Greciei sau este originară din Grecia. /<lat. Graecus

grec (gréci),

s.m. – Persoană care face parte din populația Greciei. – Mr. grec. Lat. Graecus (Pușcariu 733; REW 3832), cf. it. greco, fr. grec, sp. griego. Apare din sec. XVI. – Der. grecesc, adj. (grec); greacă, s.f. (rar, grecoaică); grecoaică, s.f. (femeie din Grecia); grecotei, s.m. (grec, termen depreciativ); grecoman, s.m. (grec, termen depreciativ); grecie, s.f. (înv., limba greacă); grecește, adv. (în greacă; asemeni grecilor); grecism, s.n.; greciza, vb., din fr. greco-, în comp. ca greco-oriental, greco-român (grec; ortodox).

GREC, GREÁCĂ

I. adj., s. m. f. (locuitor) din Grecia. II. adj. care aparține Greciei sau populației ei. ♦ arta ~ = arta dezvoltată în Grecia continentală și insulară, pe coastele Asiei Mici, pe baza artei egeene și a asimilării unor elemente din arta Orientului și a Egiptului. ♢ (s. f.) limbă indo-europeană vorbită în Grecia. (< fr. grec, grecque, lat. graecus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar