definiția flotă definiție dex

flotă

găsește rime pentru flotă
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: flata, floră, flota, flotac, flotaj, flotat, flotă, flută, fotă, frota, glotă, lota, plota, slota
Cuvinte apropiate: flata, floră, flota, flotac, flotaj, flotat, flotă, flută, fotă, frota, glotă, lota, plota, slota

FLÓTĂ,

flote, s.f. 1. Totalitatea navelor fluviale, maritime sau aeriene ale unui stat. ♦ Totalitatea marilor unități navale ori aeriene afectate unei regiuni sau unui anumit scop sub o conducere unică. 2. Soluție sau suspensie de coloranți sau de alte substanțe chimice, folosită în operațiile de finisare a materialelor textile (albire, vopsire etc.). 3. Bazin de tăbăcire cu zemuri concentrate, în care pieile se țin nemișcate un timp îndelungat, după ce au parcurs șirurile de bazine de pretăbăcire. – Din fr. flotte.

flótă

(tehn., nav.) s. f., g.-d. art. flótei; pl. flóte

flótă

(postav) s. f.

FLÓT//Ă ~e

f. Totalitate a navelor fluviale, maritime sau aeriene de care dispune un stat. /<fr. flotte

FLÓTĂ1

s.f. 1. Totalitatea navelor unei țări; grup important de nave (de război) care navighează împreună sau sunt afectate unei anumite regiuni sub o conducere unică. 2. Totalitatea aerovehiculelor unei țări. 3. Lichid care conține diferite substanțe și asupra căruia se fac anumite operații de prelucrare. 4. Bazin de tăbăcire cu zemuri concentrate a pieilor. [< fr. flotte, it. flotta].

FLÓTĂ2

s.f. Postav asemănător fetrului. [< fr. flôtre].

FLÓTĂ1

s. f. 1. totalitatea (aero)navelor unei țări; grup important de (aero)nave afectate unei anumite regiuni sau unui anumit scop și puse sub o conducere unică. 2. lichid care conține diferite substanțe și asupra căruia se fac anumite operații de prelucrare. 3. bazin de tăbăcire cu zemuri concentrate a pieilor. (< fr. flotte)

FLÓTĂ2

s. f. postav asemănător fetrului. (< fr. flôtre)

a avea cărămidă / flotă / lozul pe el

expr. (intl. – d. o potențială victimă) a avea bani

FLOTÁ,

flotez, vb. I. Tranz. A îndepărta prin decantare substanțele care plutesc la suprafața unui lichid. – Din fr. flotter.

flotá

vb., ind. prez. 1 sg. flotéz, 3 sg. și pl. floteáză

A FLOT//Á ~éz

tranz. (substanțe care plutesc) A îndepărta prin decantare dintr-un lichid. /<fr. flotter

FLOTÁ

vb. I. tr. A îndepărta prin decantare substanțele care plutesc la suprafața unui lichid. [< fr. flotter].

FLOTÁ

vb. I. tr. 1. a îndepărta prin decantare substanțele care plutesc la suprafața unui lichid. 2. (fig.) a șovăi, a ezita. II. intr. (despre o monedă) a avea o valoare variabilă în raport cu aurul sau cu altă monedă. (< fr. flotter)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar