definiția fisă definiție dex

fisă

găsește rime pentru fisă
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: bisa, fâsă, fesă, fia, fica, fila, filă, fimă, fină, fisă, fisc, fisi, fișa, fișă, fită, fiță, fixa, fiză, fosă, hisa, lisa, lisă, misă, pisa, tisă, visa, zisă
Cuvinte apropiate: bisa, fâsă, fesă, fia, fica, fila, filă, fimă, fină, fisă, fisc, fisi, fișa, fișă, fită, fiță, fixa, fiză, fosă, hisa, lisa, lisă, misă, pisa, tisă, visa, zisă

FÍSĂ

, fise, s.f. Mică placă de metal, de os, de material plastic etc., care, în baza unei convenții, poate înlocui monede sau poate servi ca marcă de plată în localurile de consumație, la jocurile de cărți etc., jeton. ♦ (Piesă metalică în formă de) monedă care, introdusă în mecanismul unui automat, declanșează funcționarea acestuia. Fisă de telefon. ♢ (Fam.; în expr.) A-i pica (sau cădea) cuiva fisa a înțelege repede despre ce este vorba. – Din ngr. físa.

FÍSĂ

s. jeton, (înv.) socotea. (~ la ruletă.)

físă

(piesă metalică, monedă) s. f., g.-d. art. físei; pl. físe

FÍS//Ă ~e

f. Piesă metalică, sub formă de monedă, cu ajutorul căreia se declanșează un automat; jeton. ~ de telefon. /<ngr. fiche

FÍSĂ

s.f. Piesă de metal de formatul unei monede, care se introduce în mecanismul unui telefon public automat pentru a putea vorbi. ♦ Placă mică (de metal, de os etc.), rotundă sau pătrată etc., întrebuințată ca marcă de plată la jocul de cărți în localurile de consumație etc. [Cf. fr. fiche].

FÍSĂ

s. f. 1. piesă de metal de formatul unei monede, care poate declanșa mecanismul unui automat; jeton. o (fam.) a-i pica (sau cădea) cuiva ă = a înțelege repede despre ce este vorba. 2. placă mică de metal, de os etc., rotundă sau pătrată, întrebuințată ca marcă de plată la jocul de cărți, în localurile de consumație etc. (< ngr. fisa)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar