Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/dulgherie
Gaseste rime pentru cuvantul dulgherie

4 rezultate Dex Online pentru definitie dulgherie

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: dulgheri, dulgherie, dulgherire, dulgherit, dulgherit
DULGHERÍE, (3) dulgherii, s.f. 1. Meseria dulgherului; dulgherit. 2. Totalitatea lucrărilor executate de dulgher. 3. Atelierul dulgherului. – Dulgher + suf. -ie.
DULGHERÍE s. dulgherit, lemnărie, (înv. și reg.) teslărie. (Se ocupă cu ~.)
dulgheríe s. f., art. dulghería, g.-d. art. dulgheríei; (ateliere) pl. dulgheríi, art. dulgheríile (sil. -ri-i-)
DULGHERÍ//E ~i f. 1) la sing. Meserie de dulgher; lemnărie; tâmplărie. 2) Atelier în care se prelucrează lemnul și se confecționează obiecte din lemn; tâmplărie. 3) colect. rar Obiecte facute de dulgher; lemnărie; tâmplărie. 4) la sing. rar Prelucrare a lemnului și confecționare a obiectelor din lemn; tâmplărie. [Art. dulgheria; G.-D. dulgheriei; Sil. -ri-e] /dulgher + suf. ~ie
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.