definiția dezumflat definiție dex

dezumflat

găsește rime pentru dezumflat
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: dezumfla, dezumflat
Cuvinte apropiate: dezumfla, dezumflat

DEZUMFLAT1

s.n. Dezumflare. – V. dezumfla.

DEZUMFLAT2, -Ă,

dezumflați, -te, adj. Care nu mai e umflat, care și-a revenit la volumul normal sau care și-a scăzut volumul. ♦ Fig. (Despre oameni sau manifestările lor) Temperat, resemnat, potolit; dezamăgit. – V. dezumfla.

DEZUMFLÁT

adj. v. decepționat, dezamăgit, deziluzionat.

Dezumflat

umflat

dezumflát

s. n. (sil. mf. dez-)

DEZUMFLÁ,

dezumflu, vb. I. 1. Tranz. A face ca un obiect umflat sau un organ inflamat să-și recapete volumul normal sau să-și scadă volumul. ♢ Refl. Cauciucul s-a dezumflat. ♢ Expr. (Refl.) A i se dezumfla buzunarele = a rămâne fără bani, cu buzunarele goale. 2. Refl. Fig. (Despre oameni) A-și reveni dintr-o stare de exaltare; (despre manifestări ale omului) a se potoli, a se tempera. – Dez- + umfla.

DEZUMFLÁ

vb. (reg.) a (se) stoci. (Pântecele vacii i-a fost ~ cu ...)

DEZUMFLÁ

vb. v. decepționa, dezamăgi, deziluziona.

A (se) dezumfla

≠ a (se) umfla

A dezumfla

≠ a umfla

dezumflá

vb. (sil. mf. dez-), ind. prez. 1 sg. dezúmflu, 3 sg. și pl. dezúmflă

A DEZUMFLÁ dezúmflu

tranz. A face să se dezumfle. /dez- + a umfla

A SE DEZUMFLÁ mă dezumflu

intranz. 1) A reveni la volumul normal; a ajunge la dimensiunile obișnuite. 2) fig. (despre persoane) A se calma, revenind de la o stare de exaltare; a se tempera. /dez- + a (se) umfla
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar