Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/detaliu
Gaseste rime pentru cuvantul detaliu

6 rezultate Dex Online pentru definitie detaliu

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: detalia, detaliu
DETÁLIU, detalii, s.n. Amănunt. ♢ Loc. adv. În detaliu = a) în fiecare amănunt luat aparte; b) cu de-amănuntul, în mod detaliat. ♢ Expr. (A vinde) în detaliu = (a vinde) în cantități mici, cu bucata, cu amănuntul. ♦ Circumstanță de amănunt în care se petrece ceva. ♦ Lucru mărunt, lipsit de importanță, secundar (în ansamblul celorlalte). – Din it. dettaglio, fr. détail.
DETÁLIU s. v. amănunt.
detáliu s. n. [-liu pron. -liu], art. detáliul; pl. detálii (sil. -lii), art. detáliile (sil. -li-i-)
DETÁLI//U ~i n. Element (neesențial) dintr-un ansamblu; parte (secundară) a unui lucru; amănunt. ♢ În ~ până la cele mai mici elemente; amănunțit. A vinde în ~ a vinde în cantități mici. [Sil. -ta-liu] /<fr. détail
DETÁLIU s.n. Element (neesențial) al unui întreg; amănunt. ♢ În detaliu = amănunțit; (a vinde) în detaliu = (a vinde) cu bucata, cu amănuntul. ♦ lucru mărunt, lipsit de importanță; fleac, nimic. ♦ Parte a unei opere artistice care poate fi considerată și izolat. [Pron. -liu, var. detai s.n. / < fr. détail, cf. it. dettaglio].
DETÁLIU s. n. element neesențial al unui lucru; amănunt. o în ~ = amănunțit. ♢ lucru mărunt, lipsit de importanță, secundar. ♢ parte a unei opere literare sau artistice care poate fi considerată și izolat. (< it. dettaglio, fr. détail)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.