definiția colorat definiție dex

colorat

găsește rime pentru colorat
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: clorat, coborât, colonat, colora, colorant, colorat, coloriat, colorit, colțorat, cosorât, cotorât
Cuvinte apropiate: clorat, coborât, colonat, colora, colorant, colorat, coloriat, colorit, colțorat, cosorât, cotorât

COLORÁT

, -Ă, colorați, -te, adj. 1. Care are o anumită culoare (alta decât cea albă sau neagră); care are mai multe culori. 2. Fig. (Despre stilul, felul de exprimare al cuiva etc.) Bogat în nuanțări sau în imagini; viu, expresiv. – V. colora.

COLORÁT

adj. 1. v. vopsit. 2. v. tehnicolor.

COLORÁT

adj. v. evocativ, evocator, expresiv, nuanțat, pitoresc, plastic, pregnant, semnificativ, sugestiv, viu.

COLORÁT

s. v. vopsire.

COLORÁT, -Ă,

colorați, -te, adj. 1. Care are o anumită culoare (alta decât2 cea albă sau neagră); care are mai mai multe culori. 2. Fig. (Despre stilul, felul de exprimare al cuiva etc.) Bogat în definitie/nuanta">nuanțări sau imagini; viu, expresiv. – V. colora.

colorat, -ă,

colorați, -te s.m., s.f., adj. (eufem.) 1. țigan. 2. negru.

AUDIȚIE COLORÁTĂ

s. (PSIH.) sinopsie.

COLORÁ

, colorez, vb. I. Tranz. 1. A da unui obiect o anumită culoare cu ajutorul unei vopsele; a vopsi. 2. Fig. A da o nuanță expresivă stilului, exprimării etc., a nuanța, a reliefa. – Din fr. colorer, lat. colorare.

COLORÁ

vb. v. vopsi.

A (se) colora

≠ a (se) decolora

colorá

vb., ind. prez. 1 sg. coloréz, 3 sg. și pl. coloreáză

A COLOR//Á ~éz

tranz. 1) (obiecte, materiale) A vopsi (cu ajutorul creioanelor colorate, a coloranților etc.) dând anumite culori. 2) fig. A varia prin nuanțe vii, expresive. ~ stilul. /<fr. colorer, lat. colorare

COLORÁ

vb. I. tr. 1. A da culoare, a vopsi (în culori). 2. (Fig.) A reliefa, a face expresiv, viu, bogat (stilul unei opere, felul de a scrie etc.). [Cf. fr. colorer, it., lat. colorare].

COLORÁ

vb. tr. 1. a da culoare, a vopsi. 2. (fig.) a reliefa, a face expresiv. (<fr. colorer, lat. colorare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar