Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/batlan
Gaseste rime pentru cuvantul batlan

11 rezultate Dex Online pentru definitie bâtlan

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: balan, batman, bălan, bătrân, bâtlan, butlan, gâtlan
BÂTLÁN, bâtlani, s.m. Pasăre de baltă din ordinul picioroangelor, înaltă de un metru și chiar mai mult, cu pene cenușii, cu gâtul, cu ciocul și picioarele lungi și cu un moț de câteva pene date pe ceafă; stârc cenușiu (Ardea cinerea). – Din bg. batlan.
BÂTLÁN s. 1. v. stârc cenușiu. 2. bâtlan mic (Ardea garzetta) = (reg.) ceapur alb mic, stârc alb mic; bâtlan roșiatic v. stârc purpuriu; bâtlan roșu v. stârc purpuriu.
bâtlán s. m. (sil. -tlan), pl. bâtláni
BÂTLÁN ~i m. Pasăre de baltă, asemănătoare cu barza, de talie mare, cu penaj cenușiu și cu un moț negru la ceafă. [Sil. -tlan] /<bulg. batlan
BÂTLÁN, bâtlani, s.m. Pasăre mare de baltă, cu gâtul și picioarele lungi și cu penele cenușii (Ardea cinerea); stârc. – Din bg. batlan.
BÂTLAN ÁLB s. v. egretă, stârc alb.
BÂTLAN-DE-STÚH s. v. bou-de-baltă.
BÂTLAN GÁLBEN s. v. stârc.
BÂTLAN SCORȚIȘÓR s. v. bâtlan roșiatic, bâtlan roșu, stârc purpuriu, stârc roșu.
BÂTLAN SCORȚIȘORÍU s. v. bâtlan roșiatic, bâtlan roșu, stârc purpuriu, stârc roșu.
bîtlán (bîtláni), s.m. – 1. Stîrc cenușiu (Ardea cinerea, Ardea purpurea, Ardea garzetta). – 2. (Rar) Specie de rață sălbatică (Anas querquedula). Bg. batlan (DAR) sau mag. batla (Cihac). Pare foarte incertă ipoteza lui Philippide, 150, care se gîndește la *băltan, der. de la baltă.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.