definiția audienta definiție dex

audienta

găsește rime pentru audienta
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: audient, audientă, audiență
Cuvinte apropiate: audient, audientă, audiență

AUDIÉNT, -Ă

, audienți, -te, s.m. și f. Persoană care asistă la cursurile unei școli (superioare), fără a fi înscrisă printre elevii sau studenții ordinari și fără a susține examene. [Pr: a-u-di-ent] – Din lat. audiens, -ntis.

audiént

s. m. (sil. a-u-di-ent), pl. audiénți

AUDIÉN//T ~tă (~ți, ~te)

m. și f. Persoană care audiază cursurile unei școli (superioare), fără a fi înscrisă printre elevii sau studenții ordinari și fără a susține examene. /<lat. audiens, ~ntis

AUDIÉNT, -Ă

s.m. și f. Student care asistă la cursuri fără a fi înscris regulat și fără a se prezenta la examene. [< audia].

AUDIÉNT, -Ă

s. m. f. student care asistă la cursuri fără a fi înscris. (< lat. audiens)

audient, -ă,

audienți, -te s.m., s.f. (intl.) 1. tăinuitor. 2. complice la o crimă

audiéntă

s. f. (sil. a-u-di-en-), pl. audiénte

AUDIÉNȚĂ

, audiențe, s.f. 1. Întrevedere acordată unui solicitator de către o persoană care deține o funcție de răspundere. 2. Acceptare (entuziastă) a ceva. ♢ Expr. A avea audiență la... = a trezi interesul sau a avea influență asupra unui public numeros. [Pr: a-u-di-en-] – Din fr. audience, lat. audientia.

AUDIÉNȚĂ

s. v. reușită, succes.

audiénță

s. f. (sil. a-u-di-en-), g.-d. art. audiénței; pl. audiénțe

AUDIÉNȚ//Ă ~e

f. 1) Întrevedere oficială acordată unui solicitator de către un demnitar cu post de răspundere. Zi de ~. 2) Atenție, înțelegere manifestată de auditoriu. Cursul s-a bucurat de o mare ~. [G.-D. audienței; Sil. a-u-di-en-] /<lat. audientia, fr. audience

audiénță (audiénțe),

s.f. – Întrevedere acordată unui solicitator. Lat. audientia (sec. XVII).

AUDIENȚĂ

s.f. 1. Întrevedere acordată de către un demnitar unei persoane care l-a solicitat să-i vorbească (într-o chestiune oficială) ; timpul cât durează această întrevedere. 2. Interes pe care cineva îl poartă celui care i se adresează ; atenție, înțelegere. 3. Ședință (publică) a tribunalului, în care sunt ascultate părțile și pledoariile și în care se pronunță sentința. [< lat. audientia, cf. fr. audience].

AUDIÉNȚĂ

s. f. 1. întrevedere oficială acordată de către un demnitar unei persoane care l-a solicitat. 2. interes pe care cineva îl poartă celui care i se adresează; atenție; succes. o a avea ~ la public = a trezi interesul unui public numeros. 3. acceptare (entuziastă) a ceva. 4. (jur.) ședință de judecată în care are loc audierea părților. (< fr. audience, lat. audientia)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar