Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

7 rezultate Dex Online pentru definitie anorganic


Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/anorganic
Gaseste rime pentru cuvantul anorganic
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: anorganic, inorganic

ANORGÁNIC, -Ă, anorganici, -ce, adj. (Despre corpuri) în compoziția cărora intră numai substanțe din regnul mineral. ♢ Chimie anorganică = chimie a corpurilor minerale; chimie neorganică. – Din fr. anorganique

ANORGÁNIC adj. mineral, neorganic. (Substanță ~.)

anorgánic adj. (sil. mf. an-) → organic

ANORGÁNI//C ~că (~ci, ~ce) Care este de origine minerală. Chimie ~. [Sil. an-or-] /<fr. anorganique

ANORGÁNIC, -Ă adj. (op. organic) De origine minerală; care nu aparține hidrocarburilor și derivaților acestora. ♢ Chimie anorganică = ramură a chimiei care studiază proprietățile chimice ale corpurilor anorganice. [< fr. anorganique, cf. gr. anfără, organikosorganic].

!anorgánic (a-nor-/an-or-) adj. m., pl. anorgánici; f. anorgánică, pl. anorgánice

ANORGÁNIC, -Ă adj. (despre corpuri) lipsit de însușirile materiei vii; o chimie ~ă = ramură a chimiei care studiază corpurile anorganice. (< fr. anorganique)

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.