Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/adăugare
Gaseste rime pentru cuvantul adăugare

10 rezultate Dex Online pentru definitie adăuga, adăugare

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: adăogare, adăugare, adăugire
ADĂUGÁRE, adăugări, s.f. Acțiunea de a (se) adăuga. [Pr.: --u-. – Var.: adăogáre, adăogíre, adăugíre s.f.] – V. adăuga.
ADĂUGÁRE s. v. adiție.
adăugáre s. f. (sil. --u-), g.-d. art. adăugării; pl. adăugări
ADĂUGÁRE, adăugări, s.f. Acțiunea de a (se) adăuga. [Var.: adăogáre, adăogíre, adăugíre s.f.]
ADĂUGÁ, adáug, vb. I. 1. A mai pune peste..., a da în plus; a face sporească. ♦ A spune sau a scrie ceva în continuare sau în completare. 2. Refl. și tranz. A (se) alătura, a (se) alipi, a (se) reuni. [Pr.: --u-. – Var.: adăogá vb. I, adáoge vb. III, adăogí, adăugí vb. IV] – Lat. *adaugere.
ADĂUGÁ vb. a pune. (~ puțină sare în aluat.)
A adăuga ≠ a reduce, a scădea
adăugá vb. (sil. --u-), ind. prez. 1 sg. adáug, 3 sg. și pl. adáugă (sil. -da-u-), 1 pl. adăugăm; conj. prez. 3 sg. și pl. adáuge; ger. adăugând
A ADĂUGÁ adáug 1. tranz. 1) A mai pune la ceea ce este. ~ zahăr în ceai. 2) A completa în scris sau verbal. ~ un vers. 3) A alătura la ceva (pentru a face mai lung, mai larg etc.). 2. intranz. A deveni mai mare (în volum, număr sau intensitate); a spori. ~ în greutate. [Sil. --u-] /<lat. adaugere
ADĂUGÁ, adáug, vb. I. 1. Tranz. A mai pune peste, a pune în plus. ♦ A spune sau a scrie în continuare sau în completare. 2. Refl. A se alătura, a se alipi, a se reuni. [Var.: adăogá vb. I, adáoge vb. III, adăogí, adăugí vb. IV] – Lat. *adaugĕre.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.