Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/acasa
Gaseste rime pentru cuvantul acasa

11 rezultate Dex Online pentru definitie acasă

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: acana, acasă, acăța, acăuă, acâş, agasa, apăsa, casa, casă
ACÁSĂ adv. În sau spre casa în care locuiești; fig. la locul natal, în sau către patrie. ♢ Cei de-acasă = rudele apropiate, familia; p.ext. conaționalii. ♢ Expr. Așa (sau acum) mai vii de-acasă = acum înțeleg sau admit ce spui. – A3 + casă.
acásă adv.
ACÁSĂ adv. 1) În casa în care locuiești. ♢ Cei de ~ cei apropiați. Acum (sau așa) mai vii de ~ așa te mai înțeleg; așa mai merge. A nu-i fi cuiva boii ~ a fi prost dispus. 2) fig. În locul natal; în patrie. 3) Spre casa în care locuiești. duc ~. /a + casă
ACÁSĂ adv. La sau spre casa în care locuiești; fig. la locul natal, în patrie. ♢ Expr. Cei de-acasă = rudele apropiate, familia. Așa (sau acum) mai vii de-acasă = așa te pricep, admit ce spui. A nu-i fi (cuiva) boii acasă = a fi indispus, supărat; a nu avea chef.– Din a + casă.
a-i căuta moartea pe acasă expr. a fi decrepit / ramolit.
a nu avea cei șapte ani de acasă expr. a fi prost crescut
a nu-i fi (cuiva) boii acasă expr. (pop.) a fi necăjit; a nu se simți bine.
așa mai vii de acasă expr. acum ești rezonabil / credibil
dus de-a acasă / cu sorcova expr. nebun, țicnit.
pe acásă prep. + adv. (tempo lent)
pe-acásă prep. + adv. (tempo rapid)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.