Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

6 rezultate Dex Online pentru definitie secara


Cauta

URL scurt: webdex.ro/sinonime/secara
Gaseste rime pentru cuvantul secara
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: scară, seara, seară, secară, secare, secărea, secări, secera, seceră, secura, separa

BOALĂ-SEÁCĂ s. v. ftizie, tebece, tuberculoză.

PINTENUL SECÁREI s. v. cornul-secarei.

SECÁ vb. 1. (pop.) a se stârpi, (prin vestul Munt.) a sicni. (Izvoarele au ~.) 2. (rar) a (se) slei, (pop.) a (se) usca. (Seceta a ~ balta.) 3. v. asana. 4. a goli, a secătui, (astăzi rar) a slei. (A ~ vistieria.) 5. v. extenua.

SECÁ vb. v. asasina, atrofia, degenera, îngălbeni, ofili, omorî, paraliza, păli, suprima, trece, ucide, usca, veșteji.

SECÁRĂ s. (BOT.; Secale cereale) (reg.) hărană, salbă, secărea.

SECÁRĂ s. v. chimen, chimion.

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.