Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Un singur rezultat pentru definitie carat


Cauta

URL scurt: webdex.ro/neologisme/carat
Gaseste rime pentru cuvantul carat
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: arat, barat, bărat, cabat, calat, canat, canat, capăt, cara, carab, carar, caras, caraș, carat, carată, carate, carăte, carâtă, cardat, caret, cariat, carnat, carst, cart, cartat, casat, cazat, căcat, căcat, căra, cărat, cărâm, cătat, cârav, câră, cârâi, cârâit, cârnat, cerat, crat, curat, dârat, dârât, garat, jărât, mărat, narat, ocărât, parat, părat, pârât, sărat, sărât, tarat, târât, țarat, vărat, vârât

CARÁT s.n. 1. Unitate de măsură a proporției de aur în aliaje, egală cu a 24-a parte din masa totală a aliajului. 2. Unitate de greutate pentru pietrele prețioase, egală cu 0,2053 g. 3. Fiecare din cele 24 de cote în care era divizată proprietatea unei nave, începând cu dreptul roman. ♦ Cotă de participare la o societate comercială. [Pl. -te. / < fr. carat, it. carato, cf. ar. qîrât – a douăzeci și patra parte].

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.