definiția zarvă definiție dex

zarvă

găsește rime pentru zarvă
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: harvă, larvă, narvă, pârvă, varvă, zară, zarba, zarcă, zarpa, zarvă, zărea, zărvăi, zărvi, zârnă
Cuvinte apropiate: harvă, larvă, narvă, pârvă, varvă, zară, zarba, zarcă, zarpa, zarvă, zărea, zărvăi, zărvi, zârnă

zárvă (-ve),

s.f. – 1. Gălăgie, larmă. – 2. Ceartă, gîlceavă. Sl. zarŭvati, de la rŭvati „a lupta” (Miklosich, Lexicon, 807; Cihac, II, 470; Conev 95), cf. slov. zrvati. – Der. zărvăi (var. zărvui), vb. (a face zgomot); zărvi, vb. (a lupta), înv.; zărghit, adj. (țicnit), în Mold., pare să fie o pronunțare locală a lui zărvit (Tiktin); dar această explicație nu este foarte convingătoare.

ZÁRVĂ

s.f. ~ (din sl. zarŭvati < rŭvati = a (se) lupta; cf. slovac. zrvati)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar