definiția sumare definiție dex

sumare

găsește rime pentru sumare
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: asumare, fumare, gumare, somare, spumare, sudare, sumar, sumare, sunare, supare
Cuvinte apropiate: asumare, fumare, gumare, somare, spumare, sudare, sumar, sumare, sunare, supare

SUMÁ

vb. tr. a face o adunare, a totaliza, a calcula limita unei serii convergente. (după fr. sommer, lat. summare)

SUMÁR, -Ă

I. adj. redat în puține cuvinte; pe scurt, succint. ♢ expeditiv, făcut în fugă, superficial, fără respectarea formelor obișnuite. ♢ (despre îmbrăcăminte) redus la strictul necesar. II. s. n. 1. cuprins, tablă de materii. 2. rezumat (al unei lucrări, dezbateri etc.). (< lat. summarium, după fr. sommaire)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar