definiția radia definiție dex

radia

găsește rime pentru radia
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: adia, iradia, radă, radi, radia, radial, radian, radiar, radiat, radic, radie, radină, radio (s.n.), radio (elem. de comp.), radiu, radix, raia, raia, ralia, ramia, rădiac, rădica, rădiu, râia, rodia
Cuvinte apropiate: adia, iradia, radă, radi, radia, radial, radian, radiar, radiat, radic, radie, radină, radio (s.n.), radio (elem. de comp.), radiu, radix, raia, raia, ralia, ramia, rădiac, rădica, rădiu, râia, rodia

RADIÁ1,

radiez, vb. I. 1. Intranz. și tranz. (La pers. 3) A emite, a împrăștia raze de lumină, de căldură, unde sonore sau fascicule de particule radial, în toate direcțiile. 2. Intranz. Fig. A avea o înfățișare care reflectă fericire, bucurie etc.; a fi vesel, surâzător, bine dispus, jovial. [Pr.: -di-a] – Din lat. radiare, fr. radier.

RADIÁ2,

radiez, vb. I. Tranz. (Jur.) A șterge dintr-un registru, a scoate din evidență, a face operația de radiere. [Pr.: di-a] – Din fr. radier.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.