definiția pătare definiție dex

pătare

găsește rime pentru pătare
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: atare, cătare, datare, epatare, fătare, gătare, matare, pamare, panare, parare, pasare, pasăre, pavare, păpare, păsare, pătar, pătare, pătrare, pătrare, pârâre, ratare, spătare
Cuvinte apropiate: atare, cătare, datare, epatare, fătare, gătare, matare, pamare, panare, parare, pasare, pasăre, pavare, păpare, păsare, pătar, pătare, pătrare, pătrare, pârâre, ratare, spătare

PĂTÁRE

s.f. Acțiunea de a (se) păta și rezultatul ei. ♦ Boală a plantelor provocată de bacterii, ciuperci și virusuri, manifestată prin apariția unor pete pe porțiunile atacate. – V. păta.

PĂTÁ

, pătez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A(-și) face o pată, a (se) umple de pete; a (se) murdări. ♦ tranz. A realiza, a faceconstituie o porțiune de altă culoare pe un fond omogen colorat; a împestrița. 2. Tranz. Fig. A pângări, a profana; a dezonora. – Din pată.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut