definiția nins definiție dex

nins

găsește rime pentru nins
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: cins, ins, îns, lins, nin, nina, nins, tins
Cuvinte apropiate: cins, ins, îns, lins, nin, nina, nins, tins

NINS, -Ă,

ninși, -se, adj. Acoperit de zăpadă. ♢ Expr. (A fi) nins de ani (sau de vreme) = (a fi) bătrân, cu părul alb. ♦ Fig. Cărunt. – V. ninge.

NÍNGE,

pers. 3 ninge, vb. III. Intranz., impers. 1. A cădea zăpadă. ♢ Expr. (Parcă) îi tot ninge și-i plouă (întruna), se spune despre o persoană veșnic nemulțumită, posomorâtă. A-i ninge în barbă (sau pe cap, în păr) = a încărunți, + Tranz. A acoperi ceva cu zăpadă. 2. A cădea ca fulgii de zăpadă; a cerne, + Tranz. A lăsacadă (ca fulgii de zăpadă). – Lat. ningere.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar