definiția marca definiție dex

marca

găsește rime pentru marca
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: arca, arcă, barcă, cârcă, harca, hârcă, jarcă, maca, macă, maică (pl. maice), maică (pl. maici), mancă, marc, marca, marcaj, marcat, marcă, marcia, marda, marfă, margă, marhă, maria, marjă, marnă, marșa, marșă, masca, mască, matcă, mâcă, mânca, mâră, mârc, mârcav, mârșă, mâtcă, oarcă, parca, parcă, sarcă, smârcă, tarcă, tărca, țarcă, țârca, varcă, vârcă, zarcă
Cuvinte apropiate: arca, arcă, barcă, cârcă, harca, hârcă, jarcă, maca, macă, maică (pl. maice), maică (pl. maici), mancă, marc, marca, marcaj, marcat, marcă, marcia, marda, marfă, margă, marhă, maria, marjă, marnă, marșa, marșă, masca, mască, matcă, mâcă, mânca, mâră, mârc, mârcav, mârșă, mâtcă, oarcă, parca, parcă, sarcă, smârcă, tarcă, tărca, țarcă, țârca, varcă, vârcă, zarcă

MARCÁ,

marchez, vb. I. Tranz. 1. A face, a aplica un semn caracteristic pe un obiect, pe un animal etc., pentru a-l deosebi de altele. ♦ A imprima, pe un obiect de metal prețios, semnul oficial care îi garantează calitatea și autenticitatea. 2. Fig. A constitui o notă specifică, o trăsătură caracteristică; a reprezenta, a ilustra. ♦ A scoate în evidență, a releva, a sublinia; a manifesta. ♦ A constitui o dovadă; a indica, a dovedi. 3. A delimita un teren, o suprafață etc. prin linii, semne; a însemna. 4. (Sport) A obține unul sau mai multe puncte într-o competiție, într-un joc; a înscrie. ♦ A supraveghea pe unul sau pe mai mulți jucători din echipa adversă, pentru a-i împiedicaîntreprindă acțiuni ofensive, sau să marcheze (4). – Din germ. markieren, fr. marquer.

MÁRCĂ1,

mărci, s.f. 1. Semn distinct aplicat pe un obiect, pe un produs, pe un animal etc. pentru a-l deosebi de altele, pentru a-l recunoaște etc. ♦ Tip, model, inscripție (care indică sursa) de fabricație. Marcă de automobil.Loc. adj. De marcă = de calitate superioară. ♦ (Înv.) Stemă; blazon, emblemă. ♢ Loc. adj. (despre oameni) de seamă; marcant, distins. 2. Fisă de metal cu număr de ordine, cu care lucrătorii își dovedesc prezența la lucru sau pe care o lasă în schimbul uneltelor primite. 3. Piatră sau bucată de șină vopsită în alb, așezată transversal între două linii de cale ferată care se întretaie, pentru a indica ramificația liniei ferate și locul până unde pot înainta vehiculele fără pericol de ciocnire. 4. Fig. Semn distinctiv, trăsătură specifică, însușire caracteristică; particularitate. – Din ngr. márka, fr. marque. Cf. germ. Marke.

MÁRCĂ2,

mărci, s.f. Unitate monetară principală în unele țări europene. – Din germ. Mark.

MÁRCĂ3,

mărci, s.f. 1. Nume dat în statul franc și în Germania medievală comitatelor de frontieră, aflate sub guvernare militară. 2. Obște sătească din Europa apuseană medievală, în care pământul arabil rămâne proprietate privată. – Din germ. Mark.

MÁRCĂ4,

mărci, s.f. (adesea determinat prin „poștală”) Mic imprimat emis de stat și care, aplicat sau tipărit pe scrisori, pe unele colete etc., servește drept plată anticipată a transportului poștal. – Din germ. Marke.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar