definiția joia definiție dex

joia

găsește rime pentru joia
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: boia, joi (s.f.), joi (vb.), joia, joian, joină, joit, jojă, jotă, noia, soia
Cuvinte apropiate: boia, joi (s.f.), joi (vb.), joia, joian, joină, joit, jojă, jotă, noia, soia

JOI

s.f. Ziua a patra a săptămânii, care urmează după miercuri. *(Pop.) Joia Mare = ultima joi din postul3 Paștilor. *Expr. De joi până mai (de-)apoi = la nesfârșit, mereu; niciodată. Din joi în Paști = din când în când, foarte rar. ♦ (Adverbial, în forma joia) = în cursul zilei de joi, în fiecare de joi. Lat. [dies] Jovis.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar